sobota 28. února 2015

Treska a la mořské plody

Domácí hokus pokus z toho co dům dal a připomnělo nám to omáčku co se dělá na mořské plody. :-) Je trochu nakyslá. Výborně se k ní bude hodit parmazán, Grana Padano apod. Musím se přiznat, že my ani jedno doma zrovna neměli, takže i obyčejný eidam k tomu šel. :-)

Potřebné suroviny na 4 porce:
  • 400g aljašské tresky
  • 1/2 menšího lilku
  • 1 a 1/2 menší cukety nebo 1 střední
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • 4 velké špetky šalvěje
  • 100ml bílého vína
  • rybí vývar
  • sůl, čerstvě mletý černý pepř
  • olivový olej
  • strouhaný parmazán, Grana Padano na posypání
Tresku osolte z obou stran a položte na olejem vymazaný pařák. Duste přikryté 20 minut. Vodu pak nevylévejte, použijete ji na zředění omáčky.

Mezitím osmahněte na oleji nakrájenou cibuli. Až začne zlátnout, přidejte na kostičky nakrájený lilek s cuketou a restujte asi 3 minuty. Podlijte vínem a nechte ještě chvíli silněji probublat. Pak sporák ztlumte a duste pod pokličkou 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek, šalvěj, konzervu rajčat a na kostky nakrájenou dušenou tresku.. V případě potřeby zřeďte rybím vývarem. Osolte, opepřete dle chuti a nechte ještě asi minutu probublat. Pak sporák vypněte, přikryjte a aspoň 10 minut nechte odstát.

Podávejte s těstovinami posypané nějakým dobrým sýrem, případně sklenkou bílého vína. :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat