pátek 13. února 2015

Pomazánka z bílých fazolí

 Výborná, jemná pomazánka. Kdo chce extra jemnou, může si fazole po uvaření oloupat. Já na takovou titěrnou práci ale nemám trpělivost. :-)


Potřebné suroviny:
  • 180g bílých fazolí (v suchém stavu)
  • 1 stroužek česneku
  • 1PL oleje z kukuřičných klíčků
  • 1 PL Shoyu (japonská sójová omáčka)
  • 1 plátek řasi Nori (nemusí být)
  • 2 ČL libečku
  • 1 ČL majoránky
  • sůl
 Bílé fazole namočte alespoň na 6h do studené vody. Tu pak slijte a uvařte je v neosolené vodě do měkka (cca 45 minut). Já přidala k fazolím ještě řasu, nalámanou na kousíčky. Nechte vychladnout a pak společně s olejem a troškou vody rozmixujte do hladka. Přidejte prolisovaný česnek, bylinky a promíchejte. Podle chuti dosolte.

Žádné komentáře:

Okomentovat