neděle 8. února 2015

Červené krůtí kari s bambusovými výhonky

Mírně pálivé jídlo zajímavé chuti. Původně tam patří i rybí omáčka, zatím jsem nesehnala, takže je to bez ní. I tak jsme si náramně pochutnali. Kokosové mléko pálivou kari pastu zjemní, je to fakt lahoda.

Potřebné suroviny na 4 porce:
  • 450g krůtího masa
  • 250g rýže basmati
  • 1/2 menší cibule
  • 2 menší mrkve
  • 1 malá konzerva bambusových výhonků - plátků (220g)
  • 1 stroužek česneku
  • cca 1cm plátek čerstvého zázvoru
  • červená kari pasta 50g (1 sáček)
  • kokosové mléko 400ml (1 plechovka)
  • 1 PL sešeného koriandu
  • sůl
  • slunečnicový olej
Nejdříve si nakrájejte krůtí prsa na drobné kostky a mírně ho osolte. Cibuli rozkrájejte na měsíčky, očištěnou mrkev rozpůlte a nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi rozpalte trochu oleje, přidejte cibuli, mrkev, oloupaný a najemno nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek.

Krátce smažte, pak přidejte maso a restujte další 3 minuty. Přimíchejte kari pastu a za stálé míchání nechte ještě 1 minutu restovat. Postupně přidávejte kokosové mléko a až je vše krásně promíchané přisypte koriandr.

Přikryjte pokličkou a nechte na větším stupni probublávat 15 minut nebo dokud není maso měkké. Občas promíchejte. Asi tak 5 minut před koncem vsypte do směsi okapané bambusové výhonky.Na závěr dle chuti osolte. Podávejte s basmati rýží.

Tip: Kdo má rád hodně pálivé, tak si může do směsi přidat nasekanou chilli papričku. Já si ji tam příště určitě dám.

Žádné komentáře:

Okomentovat