pátek 27. února 2015

Karbanátky pečené v troubě

Nechce se vám smažit karbanátky v hromadě oleje? Pak je zkuste upéct v troubě. :-) Recept mám z jednoho staršího vydání Albert magazínu. Jen je ničím nezahušťuji, protože mi to přijde zbytečné.


Potřebné suroviny na 4 porce:
  • 500g kvalitního mletého masa (hovězí+vepřové)
  • 1 menší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • hrst čerstvé petrželky
  • 3 PL strouhaného parmazánu (nebo podobného sýra)
  • 1 vejce
  • 1/8 ČL muškátového oříšku
  • 1 ČL dijonské hořčice
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • slunečnicový olej

Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí a nechte ji trochu vychladnout. Mezitím si utřete česnek a najemno nasekejte petrželku. Všechny ingredience smíchejte s mletým masem a prohněťte dobře rukou. Vytvarujte karbanátky trochu menší než dlaň a naskládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Potřete karbanátky z obou stran olejem (můžete vynechat, ale jsou pak sušší) a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 185°. Pečte 20-30 minut. V půlce pečení karbanátky obraťte. Někdy na to zapomenu a neobrátím a taky se upečou. :-)

Tip: Pokud máte rádi šťavnatější maso a nepočítáte kalorie, tak poduste cibuli na 3 plátcích slaniny nakrájených na kostičky.

1 komentář:

  1. Zdeni, vyzkoušeno...sice s krůtím masem a jiným druhem sýra, ale i tak výsledek dobrý.
    Takže chutnalo :-)......Lucka

    OdpovědětVymazat