čtvrtek 31. července 2014

Krůtí maso s mangoldovo-rajčatovou omáčkou

Hezký den,

zrovna je čas, kdy se na trzích prodává mangold, takže se toho nebojte a vyzkoušejte ho. Chuťově bych ho přirovnala k čerstvému špenátu. Fotka se mi moc nepovedla, ale chuťově to vážně bylo moc dobré.



Potřebné suroviny na 4 porce:
  • 500g krůtích prsou
  • 5 středních rajčat
  • 5 listů mangoldu
  • 2 stroužky česneku
  • 100g čerstvého sýru
  • čerstvá bazalka
  • sůl, pepř
  • slunečnicový olej
Krůtí prsa nakrájejte na menší kousky a orestujte na oleji. Pak je osolte, podlijte trochou vody a v zakryté pánvi duste asi 20 minut.

Mezitím nařízněte rajčata a ponořte je do vařící vody a nechte je tam chviličku. Pak horkou vodu slijte a zalijte je studenou vodou. Takhle se vám snadno podaří rajčata oloupat. Poté je nakrájejte na kostičky. Mangold nakrájejte na tenké proužky.

Rajčata poduste v zakryté pánvi 10 minut, pak přidejte mangold, jeden stroužek utřeného česneku a duste dalších 10 minut. Na úplný závěr přidejte druhý stroužek česneku, čerstvou bazalku a čerstvý sýr. Krátce povařte a poté rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem, smíchejte s masem a podávejte třeba s těstovinami.

Dobrou chuť!

Zdeňka

Žádné komentáře:

Okomentovat