neděle 20. července 2014

Jáhlová kaše

Opět malá obměna ranní kaše, tentokrát jáhlová. Můžete uvařit buď z klasických jáhel, nebo jáhlových vloček. Výhoda vloček je, že jsou uvařené mnohem rychleji. Kupujeme je např. v Globusu, nebo Kauflandu za pár kaček.




Potřebné suroviny na 2 porce:
  • 1 hrnek jáhlových vloček
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek vody
  • slunečnicová a dýňová semínka
  • pár oloupaných mandlí
  • brusinky
  • ovoce dle libosti (já použila broskve a banán)
  • kardamom (nemusí být)
Jáhlové vločky vařte ve vodě smíchané s mlékem za stálého míchání cca 5 minut. Ještě během vaření přidejte do kaše semínka, brusinky a kardamom. V misce ozdobte ovocem, posypte nastrouhanými mandlemi a případně doslaďte.

Žádné komentáře:

Okomentovat