středa 9. července 2014

Celozrnná tvarohová bábovka


Moje první celozrnná bábovka a jsem nadmíru spokojená! Není moc sladká, ale mě to takhle chutná nejvíce. Kdo raději sladší,  ať si přidá cukr. V originálním receptu bylo 180g cukru. ;-)




Potřebné suroviny:
  • 150g celozrnné špaldové mouky
  • 100g ječné mouky
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátu
  • 100g třtinového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 sklenka mléka (200ml)
  • 1/2 sklenky oleje (100ml)
  • 250g tvarohu
Nejdříve ušleháme žloutky s cukrem a tvarohem. Přidáme mléko a olej a opět ušleháme. Nakonec vmícháme mouky s práškem do pečiva. Úplně na závěr opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou špaldovou (nebo obyčejnou) moukou. Pečeme 35-45 minut na 165st. Upečení hlídáme vpichováním špejle. Když ji vytáhnete suchou, je hotovo. :-)

Ať chutná. Budu ráda za zpětnou vazbu, pokud budete péct.  ;-)

Zdeňka

Žádné komentáře:

Okomentovat