středa 9. července 2014

Karbanátky z patizonu s bramborovo-mrkvovou kaší

Hezký den,

tohle je odlehčená verze klasických karbanátků a navíc se pečou v troubě, takže žádné zbytečné smažení a obalování. A díky patizonu jsou krásně štavnaté. Bramborová kaše s mrkví je zase příjemným zpestřením.




Potřebné suroviny na 4 porce:
  • 1x patizon
  • 300g mletého vepřové masa (já si melu sama doma, jinak doporučuji spíš hovězí, kupované mleté vepřové je totiž zbytečně tučné)
  • 1 vajíčko
  • strouhanka
  • 1x jarní cibulka
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka nať 
  • 2 lžičky dijonské horčice
Suroviny na kaši:
  • 1kg brambor
  • 4x střední mrkev
  • širší plátek másla
  •  sůl 
Patizon si rozpůlte, oloupejte, vydlabejte semínka a nastrouhejte najemno. Přidejte mleté maso, najemno nasekanou cibuli, utřený česnek a nasekanou petrželovou nať. Osolte, opepřete a zamíchejte. Přidejte vajíčko a hořčici (pokud nemáte dijonskou nevadí, použijte klasickou) a znovu promíchejte. Na závěr zahustěte strouhankou. Vytvarujte karbanátky a položte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180st asi 35-45 minut. Podle velikosti karbanátků.

Mezitím si oloupejte brambory, nakrájejte na kousky a dejte vařit do osolené vody s mrkví nakrájenou na kolečka. Po uvaření slijte vodu, přidejte plátek másla a ušlehejte v kaši.

Přeji dobrou chuť.

Zdeňka

2 komentáře:

  1. Teda znie to super. Robim karbanatky na 300 sposobov, ale tento nepoznam. Urcite vyskusam. Dikes za tip Zdeni!
    Ivet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivet, urcite je vyzkousej, jsou fakt dobre. Jen je chce radne ochutit, protoze ten patizon je sam o sobe bez chuti.

      Vymazat