pondělí 28. července 2014

Jablečný chlebíček

Pěkný den,
venku se konečně trochu ochladilo a tak jsem se vrhla na pečení.  Recept mám z letáčku Alnatury. Opět jsem ho mírně upravila. Alnatura suroviny vyměnila za "normální", takže je cenově přijatelnější. ;-) A namísto fíků jsem použila datle.



Potřebné suroviny:

  • 450g kyselejších jablek
  • 50g třtinového cukru
  • 1 PL skořice
  • 2 PL kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 250g špaldové mouky (lze použít i pšeničnou)
  • 50g sušených datlí
  • 50g rozinek
  • 50g mandlí
  • 3 PL džusu (multivitamín, jablečný. ..)
Nejdříve oloupejte jablka a nakrájejte na malé kousky. Zasypte cukrem a nechte 12h odležet v zakryté nádobě. Jablka pustí šťávu a změknou. Vodu z jablek rozhodně neslévejte a hezky i s jablky zapracujte do těsta.

Smíchejte mouku se skořicí, kakaem a práškem do pečiva.  Datle a mandle nasekejte na menší kousky a spolu s rozinkami přidejte k jablkům. Přisypte i mouku, přilijte džus a všechno dobře promíchejte. 

Těsto vložte do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a pečte na 175st cca 60-70 minut.

Chlebíček je díky sušenému ovoci sladký tak akorát a díky jablkům hezky šťavnatý. 

Snad vám bude taky chutnat. 

Zdeňka

Žádné komentáře:

Okomentovat