úterý 29. července 2014

Ječné kroupy s červenou čočkou a zeleninou

Hezký den,

malá obměna červené čočky, tentokrát s ječnými kroupami a trošku jinou zeleninou. Fantazii se meze nekladou, pokud nemáte nějakou ze zmiňované zeleniny, nevadí! Použijte prostě co máte zrovna doma.



Já jsem použila tyto suroviny:
  • 6 hrstí ječných krup
  • 6 hrstí červené čočky
  • 1x větší mrkev
  • 1x petržel
  •  1/3 lillku
  • několik růžiček brokolice
  • olivový olej
  • oregano
  • sůl
Nejdříve properte kroupy a dejte je vařit do mírně osolené vody. Vody dejte hodně, budete postupně přidávat všechny ostatní ingredience. Po 10 minutách vaření přidejte čočku a vařte dalších 5 minut.

Mezitím nakrájejte zeleninu na malé kousky, brokolici rozdělte na malé růžičky. Přidejte mrkev, petržel a lilek (já ho kvůli synovi loupala, ale vy nemusíte, slupka aspoň dodá hezkou barvu pokrmu). Povařte dalších 5 minut a na úplný závěr přidejte brokolici, oregano a trošku olivového oleje. Nechte probublat ještě max. 5 minut. Odstavte, dosolte a podávejte.

V případě potřeby přilívejte během vaření vodu, ale výsledná konzistence by měla být hustá kaše. Ale když to s vodou přeženete nevadí, budete mít hustší polévku. :-))

Opět jeden z rychlých, jednoduchých receptů, kdy se nemusíte přesně držet seznamu surovin a doplnit si prostě zrovna to, na co máte chuť, nebo máte doma. A taky zašpiníte pouze jeden hrnec. :-)

Dobrou chuť!

Zdeňka

Žádné komentáře:

Okomentovat