pondělí 14. července 2014

Červená čočka s jáhly a zeleninou

Hezký den,

a jsem tady opět s jedním z receptů "co dům dal". :-) Zbyly mi jáhly a chtěla jsem udělat nějaké bezmasé jídlo. Tak mě napadlo uvařit červenou čočku a k tomu zeleninu. Výsledek byl mňamózní! :-)



Potřebné suroviny na cca 3 porce:
  • 1 hrnek jáhel (neuvařených)
  • 200g červené čočky
  • 1 bílá paprika
  • 1/2 červené papriky
  • 2 větší mrkve
  • 1 větší rajče
  • jarní cibulka
  • 3 stroužky česneku
  • bobkový list
  • petrželová nať čerstvá
  • sůl
  • máslo
Jáhly uvařte podle návodu. Čočku properte a uvařte do měkka (cca 10minut) s 2 bobkovými listy a 3 stroužky česneku nasekanými na menší kousky. Na závěr čočku mírně osolte.

Mezitím nakrájete veškerou zeleninu na malé kousky. Na pánvi rozpusťte širší plátek másla, osmahněte cibulku, ale jen velmi krátce, aby nezhnědla, pak přidejte na tenká půlkolečka nakrájenou mrkev. Smažte asi 3 minuty, poté přidejte rajčata, trošku podlijte vodou a přikryté pod pokličkou duste cca 5 minut. Na závěr přimíchejte papriky a duste ještě dalších 5 minut. K zelenině přidejte uvařenou červenou čočku, ze které jste vyjmuli bobkové listy, a uvařené jáhly, a nechte ještě chvíli mírně probublat, ať se vše krásně spojí. Směs už je ale třeba téměř stále míchat, aby se nepřipálila. Na úplný závěr přidejte nasekanou petrželku, dosolte a podávejte.

Opět budu ráda za komentáře, pokud jste zkoušeli, jestli vám to chutnalo. :-)

Krásný den všem.

Zdeňka

Žádné komentáře:

Okomentovat