úterý 16. září 2014

Třízrnné jablečné sušenky

Hezký den,

přítel mi stále dělá chutě s nezdravým sladkým, tak jsem musela zase něco upéct. :-D Tentokrát jsem na to šla trochu jinak... A výsledek? VYNIKAJÍCÍ!!! Fakt mnohem lepší, než ty předchozí... Už i trošku křupou, ale uvnitř jsou krásné vláčné. Ale zase pro malé děti byly určitě lepší ty předchozí. S vločkama si můžete pohrát, nemusíte použít přesně ty co já. Ale určitě zachovejte množství jemně namletých vloček, je to pojivo místo mouky.




Potřebné suroviny na 1 a 1/2 plechu sušenek (cca 23ks):
  • 100g ovesných vloček namletých najemno
  • 50g špaldových vloček namletých najemno
  • 200g ječných vloček
  • 1 vajíčko
  • menší hrst brusinek
  • menší hrst rozinek
  • 1 ČL mleté skořice
  • 2,5 dcl kysaného podmáslí (příp. bílého jogurtu)
  • 1 větší jablko 
  • 3 PL agávového sirupu (příp. medu)
Nejdříve si jemně namelte potřebné množství vloček (150g) a to pak smíchejte se skořicí, vajíčkem, sirupem a podmáslím. Vyšlehejte metličkou, aby těsto trochu nabylo. Pak přimíchejte zbylé vločky (200g) a promíchejte a nechte chvíli nabobnat. Mezitím najemno nastrouhejte jablko i se slupkou. Přidejte k těstu společně s brusinkami a rozinkami. Vznikne vám hutnější těsto.

Pomocí polévkové lžíce přendávejte těsto na plech s pečícím papírem. Hrudky na plechu vytvarujte do tvaru sušenek. Prostě to rukou uplácejte. :-)

Pečete v předem vyhřáté troubě na 150st 35 minut.





Fakt je zkuste, stojí za to! :-)

Zdeňka



Žádné komentáře:

Okomentovat