neděle 21. září 2014

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Lidi,

tak tohle je naprosto suprovní verze dýňové polévky pro ty, co nechtějí nebo nemůžou mléčné výrobky. Nebo prostě pro ty, kdo chtějí vyzkoušet něco exotičtějšího. Fakt lahoda!!!



Potřebné suroviny:
  • 1 dýně Hokaido
  • 1 cibule
  • 2 ČL strouhaného zázvoru
  • 1/2 ČL kurkumy
  • špetka soli
  • 200ml kokosového mléka (+ na ozdobu)
  • 1 - 1,5l zeleninového vývaru (dle velkosti dýně)
  • olivový olej
  • dýňová nebo slunečnicová semínka
Nejdříve si připravte dýni. Loupat se nemusí, takže stačí rozříznout, vydlabat lžící semínka a nakrájet na kostky. Můžou být i větší. Cibuli nakrájejte taky na kostičky a osmahněte dozlatova v hrnci na troše olivového oleje. Pak přidejte dýni a ještě chvíli restujte. Přisypte kurkumu, trošku soli, strouhaný zázvor a zalijte horkým zeleninovým vývarem. Vývaru stačí tolik, aby byla dýně ponořená. Příliš hodně vývaru by pak způsobilo, že bude polévka po rozmixování příliš řídká. Nezapomeňte, že tam přijde ještě to mléko...Vařte na mírném ohni přikryté 15 - 20 minut. Prostě dokud není dýně úplně měkká.

Polévku rozmixujte a přilejte kokosové mléko. Dejte ještě na minutu probublat a pořádně promíchejte. Podávejte s nasucho opraženými semínky a ozdobené kokosovým mlékem.


Zdeňka

Žádné komentáře:

Okomentovat