čtvrtek 18. září 2014

Špaldové kernotto s cuketou

Hezký večer,

výborné jako oběd nebo večeře. Špaldové kernotto (kroupy) koupíte např. v Kauflandu a fakt ho zkuste. Má jemnou oříškovou chuť. Tenhle recept mám původně z internetu, ale už nevím, odkud, takže nemůžu přidat odkaz...



Suroviny na 3 - 4 porce:
  • 200g špaldového kernotta
  • 1 středně velká cuketa
  • 1 klasická nebo jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka (400g) loupaných rajčat
  • 100g čerstvého sýra
  • zeleninový bujón (Alnatura, Wurzl...)
  • sůl, pepř
  • čerstvá bazalka, příp. oregano nebo petrželka
  • olivový olej
Nejdříve propláchněte kroupy a dejte vařit společně se zeleninovým bujónem (1 kostka nebo 1PL). Vařte cca 35 - 40 minut (zrno by mělo být měkké, ale ne úplně rozvařené).

Mezitím si nakrájejte cibuli a česnek. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli s česnekem dozlatova. Pak přidejte cuketu a ještě chvíli nechte smažit. Nakonec přidejte plechovku s rajčaty. Pokud jsou rajčata celá, tak je rozmělněte na menší kusy. Osolte, opepřete a duste pod pokličkou 10 minut.

Přidejte ke směsi  uvařené kernotto a nechte chvíli probublat. Nakonec přimíchejte nasekanou čerstvou bazalku (nebo jestli máte raději tak se k tomu hodí i čerstvé oregano nebo petrželka) a nastrouhaný čerstvý sýr. Můžete ještě dochutit rozdrceným česnekem, příp. dosolit a dopepřit.

Přeji dobrou chuť.

Zdeňka

Žádné komentáře:

Okomentovat