pátek 2. ledna 2015

Špenátová směs s hlívou do palačinek

Lehký a výborný oběd nebo večeře. Děláme si je už poněkolikáté a vždycky si na nich s přítelem pošmákneme. :-) Recept na celozrnné palačinky najdete v předchozích receptech (Inspirace IV), tady uvedu již jen suroviny a postup na směs.

Suroviny na směs pro 3 - 4 osoby:
  • 1 balení hlívy ústřičné (300g)
  • 1 balení mražených špenátových listů (450g)
  • 1 cibule
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • sůl, bílý pepř
  • parmazán nebo nebo uzený eidam (vše je k tomu skvělé:-) )
Hlívu opláchněte a nakrájejte na drobné kousky. Cibuli nakrájenou na kostičky nechte zpěnit na oleji. Přidejte k ní hlívu a duste pod pokličkou na mírném stupni cca 10 minut. Pak přidejte špenát, podlijte trochou vody a za občasného promíchání duste dalších 10 - 15 minut. K závěru přidejte prolisovaný česnek, osolte a opepřete.

Na jednu polovinu palačinky dejte směs, posypte ji sýrem, překlopte a podávejte.

Pokud nemáte parmazán, můžete použít jakýkoli jiný výraznější sýr (např. Pecorino Romano, uzený eidam, čedar, ementál...).


Žádné komentáře:

Okomentovat