úterý 13. ledna 2015

Bezlepkové muffiny

Nějak jsem si v poslední době oblíbila muffiny. Tedy hlavně pro syna. Jen do něj nechci stále cpát jen bílou mouku a tak mě napadl tenhle recept. Tentokrát jsem nepřidala vůbec žádné sladidlo. A výsledek mě velmi mile překvapil. Jsou fakt moc chutné. Ale kdo je zvyklý na klasické sladké, tomu asi nepojedou. :-)


Potřebné suroviny na 10 muffinů:
  • 60g pohankové mouky
  • 60g kukuřičné hladké mouky
  • 1 banán
  • 1 středně velké jablko
  • 1 vajíčko
  • 1 PL řepkového oleje
  • 4 vrchovaté PL bílého jogurtu (Hollandia)
  • 1 ČL jedlé sody
  • 1/2 ČL perníkového koření
A opět rychlá příprava. V míse rozmačkejte zralý banán, nastrouhejte nahrubo oloupané jablko, přidejte olej, vajíčko a jogurt a zamíchejte. Teprve pak přisypte všechny ostatní suché suroviny, které jste předtím společně promíchali v jiné míse.

Naplňte formy na muffiny do 3/4 a pečte v troubě na 180° cca 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat