úterý 27. ledna 2015

Rajčatové kernotto s fazolkami

Jeden podobný recept už tady mám, ale i tak přidávám. Je to zase malá obměna, vlastně to vzniklo ze surovin, které jsem potřebovala spotřebovat. :-)

Potřebné suroviny na 4 porce:
  • 200g špaldového kernotta
  • 300g fazolových lusků (mražených)
  • 150g mražené kukuřice
  • 2 stroužky česneku
  • 300g rajčatového pyré
  • 80g žervé
  • 90g cottage cheese
  • čerstvá petrželka
  • sůl, mletý pepř čtyř barev
  • slunečnicový olej
Nejdříve v mírně osolené vodě uvařte kernotto do měkka. Já si ho namočila na pár hodin do vody, tu pak slila a uvařila v nové. Cca 35 minut. Záleží, jak chcete mít kernotto křupavé.

Fazolové lusky a kukuřici osmahněte na pánvi vymazané trochou oleje. Až jsou lusky měkké, tak vyjměte z pánve a dejte do ní povařit rajčatové pyré s žervé a cottage. Přidejte prolisovaný česnek, podle chuti sůl a pepř. Nechte jen krátce probublat a pak do pánve přisypte uvařené kernotto a promíchejte. Už nevařte.

Na talířek si nejdříve naložte zeleninu a na ni pak směs s kernottem. Posypte na drobno nakrájenou petrželkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat