pondělí 19. ledna 2015

Polévka z červené čočky

Hezký den,

tahle polévka hodí na večeři. Výborně zasytí, je dietní a dodá tělu vitamíny a komplexní bílkoviny. A ještě k tomu si pochutnáte. Co víc si od jídla přát? :-)
 
Suroviny na 4 porce:
  • 150g červené čočky
  • 100g jáhlových vloček
  • 1 máslová dýně
  • 1 malá červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • 1/3 ČL sušeného zázvoru
  • trocha másla
  • čertsvá petrželka na ozdobení
Dýni oloupejte a nakrájejte na kostičky, stejně tak i cibuli. Na trošce másla orestujte v hrnci cibuli a prolisovaný česnek. Mezitím propláchněte čočku, vložte do hrnce, přidejte nakrájenou dýni a zalijte 1l vody. Vařte 10 minut. Poté přisypte jáhlové vločky. Dolijte vodu, pokud je to zapotřebí a vařte dalších 10 minut.

Vody by nemělo být příliš, ale pokud vám zhoustne hned na začátku, tak postupně dolévejte vodu dle potřeby. Polévka by měla mít ale kašovitou konzistenci. :-)

Po uvaření rozmixujte (nejdříve vyjměte bobkové listy), ochuťte solí a zázvorem a na talířku můžete posypat nasekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat