úterý 20. ledna 2015

Krémové rizoto s žampiony a kapustou

Poprvé, co jsem zkusila udělat krémové rizoto z natural rýže a ono se to fakt povedlo. :-) Moc jsem si pochutnala. Pokud neseženete červenou rýži, tak použijte pouze tu natural.

Potřebné suroviny na 2 - 3 porce:
  • 170g natural rýže
  • 50g červené natural rýže
  • 1 malá cibule
  • 2 větší stroužky česneku
  • 6 zahradních žampionů
  • 250g růžičkové kapusty
  • 1 PL zeleninového bujónu bez glutamátu
  • 1 PL řepkového oleje
  • čerstvý smetanový sýr, parmazán apod.
Cibuli nakrájenou na kostičky orestujte na troše řepkového oleje, přidejte česnek a žampiony nakrájené na osminky a ještě chvíli restujte. Pak přisypte propláchnutou rýži, zeleninový bujón a zalijte vodou pouze tak, aby bylo vše tak akorát pod vodou. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni nechte probublávat cca 45 minut. Postupně dolévejte vodu podle potřeby.



Mezitím si očistěte růžičkovou kapustu a dejte ji na 10 minut vařit do osolené vody. Vodu z kapusty pak můžete použít na podlévání rýže.

Po uvaření kapustičky rozpůlte, přihoďte k rizotu a promíchejte. Na talíři můžete posypat svým oblíbeným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat