sobota 3. ledna 2015

Polévka z řapíkatého celeru

Polévka nabitá vitamíny, výborná na večeři s kouskem pečiva.



Potřebné suroviny:
  • 1 balení řapíkatého celeru (400g)
  • 1 středně velká mrkev
  • 2 větší brambory
  • plátek másla
  • sůl
  • na ozdobení uzené tofu, chilli paprička (nemusí být)
Celer nakrájejte na plátky, mrkev na půlkolečka, brambory na kostičky. Na trošce másla orestujte celer s mrkví. Po pár minutách zalijte horkou vodou a vařte 10 minut. Pak přidejte brambory a špetku drceného kmínu. Voda by měla sahat po okraj zeleniny. Pokud jí máte víc, pak ji trochu po uvaření slijte, jinak by byla polévka příliš řídká. Vařte 15 minut.

Polévku rozmixujte a dosolte. Na talířku můžete ozdobit uzeným tofu, zbylými listy řapíkatého celeru a kdo má rád ostřejší, tak klidně i chilli papričkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat