pátek 30. ledna 2015

Pstruh se špenátem a hořčičnou omáčkou

Hezký den všem,

zkouším v poslední době přípravu jídel na páře a musím říct, že jsem mile překvapena. Je to rychlé a jídlo je krásně šťavnaté a zachová si barvu.


Potřebné surovoviny na 2 porce:
  • 2 filety pstruha lososovitého s kůží
  • 250g mražených špenátových listů
  • 1/2 malé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • řepkový olej
  • sůl
  • citrónový pepř (nebo klasický pepř a trocha citrónové šťávy)
Na omáčku:
  • 100g zakysané smetany
  • 1 vrchovatá lžička hořčice
  • 1 vrchovatá lžička dijonské hořčice
  • citrónová šťáva
  • špetka cukru
 Filety pstruha osolte a opepřete. Zabalte do alobalu a dejte na pařák do hrnce. Duste v páře 20 minut. Nezapomeňte si kontrolovat stav vody pod pařákem. :-)

Do menšího hrnce nalijte trochu olej a osmahněte na něm cibuli nakrájenou na malé kostičky. Přidejte špenát, podlijte trochou vody, přikryjte poklicí. Po 5 minutách přidejte prolisovaný česnek a za občasného míchání duste dalších asi 15 minut. Pak směs rozmixujte.

Omáčku si připravíte jednoduše smícháním všech surovin. Před podáváním ji nechte vychladit.

Podávejte třeba s vařenými bramborami.




Žádné komentáře:

Okomentovat