pondělí 12. ledna 2015

Kapr s batátovo-bramborovou kaší

Kapr dušený na zelenině s medvědím česnekem je rychlý, chutný a dietní oběd, nebo večeře. Měla jsem málo batátů, tak jsem přidala ještě brambory, ty aspoň trochu srazily tu sladkou chuť batátů. Medvědí česnek je bylinka a prodává se normálně v obchodech. Voní skutečně po česneku a chutná výborně, určitě ji zkuste.

Suroviny na 4 porce:
  • 4 porce kapra
  • 4 stroužky česneku
  • 2 menší cukety
  • 4 rajčata
  • medvědí česnek
  • sůl
  • 2 větší batáty
  • 4 menší brambory
  • trocha podmáslí
  • olivový olej
Zeleninu nakrájejte na plátky a rozprostřete ji na 4 pláty alobalu. Osolte a posypte medvědím česnekem. Rybu taktéž osolte a okořeňte medvědím česnekem a položte na zeleninu. Pokapejte trochou olivového oleje, zabalte do alobalu a pečte v předem vyhřáté troubě na 180° cca 30 minut (dle velikosti porcí kapra). Můžete na posledních 10 minut alobal rozbalit, aby se kapr trochu opekl.

Batáty a brambory oloupejte. Nakrájejte na kostičky. Já obojí vařila ve stejné vodě, protože z toho stejně budu dělat kaši,takže mi nevadilo, jestli se jedno z toho uvaří o něco dříve. Ale můžete samozřejmě uvařit každé zvlášť v osolené vodě. Tu pak slijte, přilijte trochu podmáslí a rozmixujte.

Žádné komentáře:

Okomentovat