středa 1. října 2014

Špenátový bulgur

Pěkný den,

opět jeden z naprosto jednoduchých a rychlých receptů, kde se ale skvěle všechny ingredience doplňují. Špenát s jemnou oříškovou chutí bulguru a natural rýže a ostřejší chutí a vůní česneku... Ten správný šmrnc tomu dodává balkánský sýr. Prostě, není nad jednoduchost...



Suroviny na cca 2-3 porce:
  • 80g pšeničného bulguru
  • 80g natural rýže
  • 200g mraženého špenátu
  • balkánský sýr
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl, pepř
Bulgur a rýži uvařte dle návodu. Obojí vám zabere cca 30 minut vaření + 10 minut odstátí u bulguru. Můžete uvařit i společně, ale zkontrolujte si jakou dobu vaření píšou na sáčku, občas se to liší...

Mezitím si cibuli nakrájejte na drobné kostičky a osmahněte na pánvi na asi 1PL olivového oleje. Až začne cibulka zlátnout přidejte špenát, podlijte trochou horké vody a přikryjte pokličkou. Duste do měkka - asi 15 - 20 minut. Záleží na tom, jestli máte porcovaný špenát nebo listy. Já měla tentokrát porcovaný, takže to bylo rychleji.

Po uvaření špenát osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek a ještě chvilku nechte probublat. Pak přidejte uvařený bulgur a rýži a pořádně promíchejte. Už nevařte.

Na talíři ozdobte balkánským sýrem.

Zdeňka

Žádné komentáře:

Okomentovat