sobota 11. října 2014

Ryba pečená na zelenině


Jednoduché, rychlé a dobré. :-) Výborné jako oběď nebo i večeře.




Potřebné suroviny (2 porce):
  • 4 filety mražené tresky
  • lilek
  • 1/2 cukety
  • žlutá paprika
  • 1 a 1/2 rajčete
  • čerstvý rozmarýn
  • sůl
  • olivový olej
Rybu nechte rozmrazit, omyjte ji a pak ji osušte. Zeleniny nakrájejte na větší kousky, rajčata na plátky. Každou porci, tj. 2 filety a  půlku zeleniny dejte zvlášť do alobalo. Ten nejdříve potřete trochou olivového oleje. Pak do něj vložte osolenou rybu a posypte ji trochou nasekaného rozmarýnu. Poklaďte zeleninou, posolte, opět dejte trochu rozmarýnu a na závěr postříkejte ještě trochou olivového oleje. Alobal uzavřete a dejte do pekáčku.

Troubu předehřejte na cca 180° a pečte cca 40 minut. Zelenina i ryba pustí vodu, takže díky tomu bude ryba vlastně spíš dušená než pečená, ale zase si zachová vláčnost...

 Jako přílohu můžete podávat vařené brambory.

Dobrou chuť.

Zdeňka

Žádné komentáře:

Okomentovat