tohle jídlo je výborné jako příloha na oběd, nebo i samotné třeba na večeři. Je lehké, chutné a navíc bezlepkové. :-)
- 250g pohanky lámanky
- 1 malá cuketa nebo 1/2 větší
- 2 větší žampiony
- cca 3cm kousek pórku
- 1 středně velká mrkev
- sladká paprika, sůl
- olivový olej
Pohanku zalijte horkou vodou, trochu osolte a nechte přikrytou nabobtnat. Nevím, za jak dlouho změkně, jelikož jsem ji zalila a šla ven, ale počítejte minimálně s 20 minutami. Na 1 díl pohanky použijte 1,5 dílu vody. Voda by se měla vsáknout všechna a pohanka krásně změknout.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 180° cca 25 minut. Dokud na provrchu pohanka nezezlátne.
Zdeňka
Žádné komentáře:
Okomentovat