pondělí 13. října 2014

Vepřová pečeně v bylinné krustě

Krásný večer,

nechala jsem se inspirovat několika recepty a nakonec si z každého vzala něco a vytvořila tuto pečeni. Někdo by mohl polemizovat, jak moc je to "zdravé", ale už v úvodu jsem psala, že jsem všežravec a tenhle recept mi přijde dobrý a zajímavý, tak proč se o něj s vámi nepodělit. :-)




Potřebné suroviny:
  • cca 600g vepřové pečeně bez kosti
  • 1 celý svazek hladkolisté petrželky
  • 2 PL čerstvé bazalky
  • 2 PL strouhaného přírodního sýru nebo parmazánu apod.
  • 2 PL strouhanky
  • 5 PL olivového oleje
  • sůl, pepř
Pečeni zbavte blány, omyjte a usušte. Bylinky nasekejte najemno, přimíchejte sýr, strouhanku a olej a pořádně promíchejte. Osušené maso pořádně osolte a opepřete a vetřete do masa. Pak ze všech stran obalte maso ve vzniklé směsi a dejte do pekáčku. Mírně podlijte vodou, přikryjte a pečte v předem vyhřáté troubě na 190°. Pečte hodinu, pak maso odklopte a pečte dalších cca 20- 30 minut, dokud napovrchu nezezlátne.

Po vytáhnutí z trouby nechte cca 10 minut přikryté odležet.

Můžete podávat s brambory nebo polentou.

Zdeňka

Žádné komentáře:

Okomentovat