neděle 2. srpna 2015

Curry s květákem a červenou čočkou

Inspirovala jsem se opět recepty z internetu a podle doma dostupných surovin uvařila tohle kořeněné curry s květákem a červenou čočkou. Je to fakt lahoda a co je nejlepší, vaříte všechno v jednom hrnci. :-)

Potřebné suroviny na cca 4-5 porcí:
  • 1 velká cibule
  • kousek čerstvého zázvoru (cca 1,5cm)
  • 1 menší petržel
  • 1 menší mrkev
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 středně velký květák
  • 3 ČL kari (zarovnané)
  • 1/2 ČL mleté skořice
  • 1,5 ČL mletého římského kmínu
  • 1ČL mletého koriandru
  • sušený koriandr (nebo čerstvý máte-li k dispozici)
  • 1 sušená červená chilli paprička zbavená semínek
  • 1l zeleniného vývaru
  • 2-3 PL citrónové šťávy
  • olivový olej
Ve větším hrnci rozpalte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidejte nastrouhaný zázvor, přisypte veškeré koření kromě sušeného koriandru, přihoďte nakrájenou chilli papričku a krátce orestujte. Přidejte na kolečka nakrájenou petržel a mrkev, hrnek červené čočky a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte zhruba 10 minut. Mezitím si očistěte a na drobné růžičky rozdělte květák. Přidejte k čočce a vařte dalších 20 minut (nebo do změknutí květáku - pozor nerozvařit!). Před koncem vaření přidejte sušený (nebo čerstvý) koriandr a dle chuti citrónovou šťávu. V případě potřeby dosolte.

Podávejte např. s basmati rýží a zeleninovým salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat