pondělí 3. srpna 2015

Bazalkové pesto s konopnými semínky

Stále nejsem schopná si koupit piniová semínka, abych si udělala domácí pesto. A zrovna včera jsem narazila na super recept na gnocchi z červené řepy a dostala chuť je vyzkoušet. Jenže co k nim? A tak jsem lehce zaexperimentovala a udělala si výborné domácí pesto ze surovin, co jsem zrovna měla doma.

U konopných semínek se nemusíte bát žádný "účinků". :-) Naopak jsou velmi ceněné ve veganské stravě, protože obsahují kompletní bílkovinu a vyvážený poměr omega 3 a omega 6 mastných kyselin (1:3), takže jsou kvalitní náhradou živočišných bílkovin. Dále obsahují samozřejmě i řadu vitamínů a minerálů. 

Budete potřebovat hodně čerstvé bazalky, najemno nakrájené. Velký stroužek česneku, prolisovaný. 1 štamprli olivového oleje extra virgin. Asi 1PL loupaných konopných semínek. Sůl a nejlépe čerstvě namletý černý pepř. Všechny suroviny utlučte v hmoždíři a je to hotové.

Noky jsem si ještě posypala ovčím sýrem Pecorino Romano a oblizovali jsme se všichni až za ušima.

Recept na vynikající noky najdete na tomto skvělém blogu http://www.delicious-blog-lucie.cz/2013/02/gnocchi-z-cervene-repy-s-petrzelkovym.html.


Žádné komentáře:

Okomentovat