Potřebné suroviny na 4 porce:
- 400g aljašské tresky
- 1/2 menšího lilku
- 1 a 1/2 menší cukety nebo 1 střední
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 konzerva krájených rajčat
- 4 velké špetky šalvěje
- 100ml bílého vína
- rybí vývar
- sůl, čerstvě mletý černý pepř
- olivový olej
- strouhaný parmazán, Grana Padano na posypání
Mezitím osmahněte na oleji nakrájenou cibuli. Až začne zlátnout, přidejte na kostičky nakrájený lilek s cuketou a restujte asi 3 minuty. Podlijte vínem a nechte ještě chvíli silněji probublat. Pak sporák ztlumte a duste pod pokličkou 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek, šalvěj, konzervu rajčat a na kostky nakrájenou dušenou tresku.. V případě potřeby zřeďte rybím vývarem. Osolte, opepřete dle chuti a nechte ještě asi minutu probublat. Pak sporák vypněte, přikryjte a aspoň 10 minut nechte odstát.
Podávejte s těstovinami posypané nějakým dobrým sýrem, případně sklenkou bílého vína. :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat