Potřebné suroviny na 4 porce:
- 4 filety lososa s kůží (resp. 4 porce dle svého uvážení)
- 200g růžičkové kapusty
- 1 zakysaná smetana
- 1/2 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 ČL sušeného kopru
- 2 ČL citrónové šťávy
- 400ml vývaru (viz text)
- 20g jáhlových vloček
- plátek másla
- sůl, citrónový pepř
Mezitím nakrájejte cibulku na drobné kostičky a krátce orestujte na másle. Pak přilijte vývar, do něj rozmíchejte jáhlové vločky, prolisovaný česnek a nechte bublat za občasného míchání 5 minut. Vmíchejte smetanu (o pokojové teplotě), přidejte sušený kopr a citrónovou šťávu. Krátce povařte.
A teď máte na výběr. Můžete tuhle omáčku rozmixovat (kvůli jáhlovým vločkám) a růžičkovou kapustu podávat na talíři celou příp. půlenou, nebo můžete kapustu do omáčky rozmixovat. Já kvůli synovi zvolila druhou variantu. Omáčka je hutnější, takže kdo nesehnal jáhlové vločky, může klidně vynechat a třeba přidat méně vývaru.
Nezapomeňte na závěr dosolit. Před přidáním soli a citrónu je tento pokrm vhodný i pro malé děti.
Podávejte s vařenými brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat