Potřebné suroviny na 4-5 porcí:
- 200g jáhel
- 1 brokolice
- 1/2 pórku
- 300g krůtích prsou
- 3 vajíčka
- 100ml polotučného mléka
- 100g 30% Eidamu
- bazalka, sůl
Jáhly uvařte v mírně slané vodě a spíš je nechte i trochu rozvařit, aby byly víc lepkavé. Krůtí prsa nakrájejte na malé kostičky, trochu je osolte a zabalte do alabolu. Dejte do hrnce na pařák a duste 20 minut. Na posledních 5 minut přidejte omytou a na růžičky rozdělenou brokolici a na tenká kolečka nakrájený pórek. Vajíčka rozmíchejte s mlékem.
Uvařené jáhly nechte trochu vychladnout a pak je naskládejte do dortové formy vyložené pečícím papírem. Gumovou stěrkou nebo rukou natřenou olejem jáhly uplácejte, aby vznikl jakýsi "koláčový" základ.
Uvařenou brokolici nakrájejte na drobno a smíchejte společně masem, pórkem a vajíčky s mlékem. Osolte, posypte dostatečným množstvím bazalky (já použila tři velké špetky) a tuto směs nalijte na jáhly.
Ve vyhřáté troubě pečte na 170° 30 minut. Hlídejte si, ať se vrch nepřipaluje, jinak koláč zakryjte alobalem. Na posledních 5 minut posypte koláč nastrouhaným sýrem. Já použila Eidam, ale můžete vyzkoušet i nivu, goudu aj, prostě co vám chutná.
Tip: Koláč nakrájejte ostrým nožem a vytahujte nejlépe pomocí lopatky na dort lehce pomazané olejem. Tak se vám jáhly nepřilepí a podaří se vám to krásně přenést na talíř.
Uvařené jáhly nechte trochu vychladnout a pak je naskládejte do dortové formy vyložené pečícím papírem. Gumovou stěrkou nebo rukou natřenou olejem jáhly uplácejte, aby vznikl jakýsi "koláčový" základ.
Uvařenou brokolici nakrájejte na drobno a smíchejte společně masem, pórkem a vajíčky s mlékem. Osolte, posypte dostatečným množstvím bazalky (já použila tři velké špetky) a tuto směs nalijte na jáhly.
Ve vyhřáté troubě pečte na 170° 30 minut. Hlídejte si, ať se vrch nepřipaluje, jinak koláč zakryjte alobalem. Na posledních 5 minut posypte koláč nastrouhaným sýrem. Já použila Eidam, ale můžete vyzkoušet i nivu, goudu aj, prostě co vám chutná.
Tip: Koláč nakrájejte ostrým nožem a vytahujte nejlépe pomocí lopatky na dort lehce pomazané olejem. Tak se vám jáhly nepřilepí a podaří se vám to krásně přenést na talíř.
Žádné komentáře:
Okomentovat