Potřebné suroviny na 4 porce:
- 500g kvalitního mletého masa (hovězí+vepřové)
- 1 menší cibule
- 4 stroužky česneku
- hrst čerstvé petrželky
- 3 PL strouhaného parmazánu (nebo podobného sýra)
- 1 vejce
- 1/8 ČL muškátového oříšku
- 1 ČL dijonské hořčice
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- slunečnicový olej
Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí a nechte ji trochu vychladnout. Mezitím si utřete česnek a najemno nasekejte petrželku. Všechny ingredience smíchejte s mletým masem a prohněťte dobře rukou. Vytvarujte karbanátky trochu menší než dlaň a naskládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Potřete karbanátky z obou stran olejem (můžete vynechat, ale jsou pak sušší) a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 185°. Pečte 20-30 minut. V půlce pečení karbanátky obraťte. Někdy na to zapomenu a neobrátím a taky se upečou. :-)
Tip: Pokud máte rádi šťavnatější maso a nepočítáte kalorie, tak poduste cibuli na 3 plátcích slaniny nakrájených na kostičky.
Zdeni, vyzkoušeno...sice s krůtím masem a jiným druhem sýra, ale i tak výsledek dobrý.
OdpovědětVymazatTakže chutnalo :-)......Lucka