Potřebné suroviny:
- 450g mrkve
- 2 červené kapie
- 1/2 ČL římského kmínu
- 1 ČL mletého koriandru
- 1 PL extra panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 PL citrónové šťávy
- 3 ČL červeného pikantního pesta (All Arrabbiata)
- sůl
- čerstvý smetanový sýr nebo zakysaná smetana
Troubu předehřejte na 200°. Mrkev oloupejte a nakrájejte na 1cm silné plátky. Položte na pečící papír, osolte, pokapejte olivovým olejem a společně s celými kapiemi pečte v troubě 15 minut. Pak posypte mrkev římským kmínem a koriandrem, v případě potřeby otočte kapie a pečte dalších 5 minut.
Kapie stáhněte ze slupky. (Po upečení dejte kapie do misky a přikryjte foliíí a nechte je tam cca 10 minut. Takhle vám půjdou dobře oloupat.)
Rozmixujte mrkev s kapiemi a česnekem. Pak přimíchejte citrónovou šťávu, lžíci olivového oleje, pikantní pesto a ještě všechno promixujte. Ideální je nechat pomazánka aspoň 2h uležet.
Pro zjemnění můžete přimíchat zakysanou smetanu. Podávejte třeba s celozrnnými domácími bagetkami http://receptydetem.cz/domaci-francouzske-bagety/
Tip: Pokud chcete slavnostnější verzi, tak nakrájejte bagety na plátky, potřete je olivovým olejem a v troubě opečte pod grilem z obou stran (nebo na pánvi). Opečenou bagetu potřete česnekem, namažte pomazánkou a ozdobte čerstvým smetanovým sýrem nebo smetanou a lístkem koriandru.
Opečené bagetky s česnekem a zakysanou smetanou |
Žádné komentáře:
Okomentovat