Potřebné suroviny na cca 4 porce:
- 250g čočky v suchém stavu
- 1 střední mrkev
- 1 střední petržel
- kousek celeru (asi 1/8 malé bulvy)
- 3 stroužky česneku
- 4 menší rajčata
- vždy po dvou špetkách majoránky, bazalky a oregana
- 2 bobkové listy
- 1 PL octa
- 1/2 PL Shoyu (nemusí být)
- sůl
- slunečnicový olej
Mezitím si oloupejte a nahrubo nastrouhejte všechnu kořenovou zeleninu. Rajčata nařízněte, spařte v horké vodě, poté je ponořte do studené vody. Takhle vám půjdou krásně oloupat. Na pánvi rozehřejte malé množství oleje a krátce osmahněte mrkev, celer a petržel, pak přidejte prolisovaný česnek a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky. Podlijte trochou vody a duste přikryté 5 minut.
Uvařenou čočku slijte (můžete tam nechat trochu vody). Přidejte ji k podušené zelenině. Teprve nyní vše ochuťte bylinkami, octem, Shoyu a na závěr dle chuti dosolte. Bylinek dávám skutečně velké špetky.
Můžete jíst samotné, s celozrnným pečivem, nebo třeba i kuskusem.
Žádné komentáře:
Okomentovat