Potřebné suroviny na cca 2 porce:
- 250g mražené zeleninové směsi (já smíchala růžičkovou kapustu, fazolky, hrášek a kukuřici)
- 10g másla
- 1 PL slunečnicového oleje
- 1/2 menší cibule
- 2 PL pohankové mouky
- 2 PL zakysané smetany
- 300 - 350ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř
- drcený tymián (větší špetka)
- čerstvá petrželka
Máslo s olejem rozehřejte v menším hrnci a nechte na něm zpěnit cibuli. Zasypte pohankovou moukou a vytvořte jíšku. Pak postupně přilévejte vývar, osolte a opepřete, přisypte tymián a za občasného míchání 10 minut povařte. Na závěr zjemněte zakysanou smetanou. Omáčku zceďte. Podávejte s dušenou zeleninou, posypané třeba čerstvou nasekanou petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat