Výborná, jemná pomazánka. Kdo chce extra jemnou, může si fazole po uvaření oloupat. Já na takovou titěrnou práci ale nemám trpělivost. :-)
Potřebné suroviny:
- 180g bílých fazolí (v suchém stavu)
- 1 stroužek česneku
- 1PL oleje z kukuřičných klíčků
- 1 PL Shoyu (japonská sójová omáčka)
- 1 plátek řasi Nori (nemusí být)
- 2 ČL libečku
- 1 ČL majoránky
- sůl
Bílé fazole namočte alespoň na 6h do studené vody. Tu pak slijte a uvařte je v neosolené vodě do měkka (cca 45 minut). Já přidala k fazolím ještě řasu, nalámanou na kousíčky. Nechte vychladnout a pak společně s olejem a troškou vody rozmixujte do hladka. Přidejte prolisovaný česnek, bylinky a promíchejte. Podle chuti dosolte.
Žádné komentáře:
Okomentovat