neděle 22. března 2015

Zapečená vepřová kotleta

Všechny suroviny pečete v jednom pekáčku, příprava vám zabere jen chvíli času a pak už jen sledujete, jak se maso peče v troubě.

Potřebné suroviny pro 2 osoby:
  • 2 vepřové kotlety
  • 1 malá cuketa
  • 1 menší lilek
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 6 brambor 
  • 2 ČL pikantního pesta
  • sušený koriandr
  • sůl
Vepřové kotlety naklepejte, potřete pestem a nechte alespoň 3-4h marinovat.

Brambory oloupejte a nakrájejte na cca 0,5cm plátky, ostatní zeleninu taktéž. Nejdříve dejte do pekáčku brambory, osolte a posypejte koriandrem. Na brambory dejte ostatní zeleninu a na závěr naložené maso. Nezapomeňte každou vrstvu zeleniny mírně osolit. Podlijte vodou.

Pečte přikryté v předem vyhřáté troubě na 190°C 45-60 minut. Na závěr můžete odklopit a použít funkci grilu, jestli máte, aby se maso opeklo. Kdo má zase radši šťavnatější maso, pak jej doporučuji dát pod zeleninu, uchová si tak víc šťávy. V průběhu pečení kontrolujte stav vody a případně dolijte horkou vodu do pekáčku. Stačí udržovat jen malé množství vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat