neděle 15. března 2015

Jáhlový dezert s vanilkou

Zdravá svačinka vhodná i pro malé děti. Pošmákli jsme si na něm celá rodina. Můžete rozdělit i na menší části a podávat jako dezert. Kvůli synovi jsem použila tučný tvaroh, ale kdo si hlídá linii, klidně použijte polotučný.

Potřebné suroviny pro 4 porce:
  • 180g jáhel (v suchém stavu)
  • 250g tučného (nebo polotučného) tvarohu
  • 50g třtinového cukru
  • 1/2 vanilkového lusku
  • ovoce na ozdobení (maliny, borůvky, jahody...)
Jáhly uvařte dle návodu v neosolené vodě. Ještě horké je rozmixujte s tvarohem, cukrem a vanilkou. (Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem vyškrabejte vnitřek a ten použijte do dezertu.) Můžete použít libovolné ovoce, co vám chutná a ozdobit jím dezert, nebo můžete ovoce rovněž rozmixovat. Já použila čerstvé maliny. Synovi jsem je rozmixovala do krému a přišlo mi to takhle lepší.

Krém nalijte do skleniček nebo misek a nechte zchladnout. Podávejte vychlazené. Můžete posypat karobem, kakaem, pro koho je to málo sladké, tak polít agávovým nebo javorovým sirup. Fantazii a chutím se meze nekladou. :-))

Žádné komentáře:

Okomentovat