neděle 22. března 2015

Hrnková tvarohovo-karobová buchta

Vláčná a tak akorát sladká buchta s tvarohem a pravou vanilkou, oslazená třtinovým cukrem a javorovým sirupem. Tentokrát jsem použila celozrnnou mouku napůl s bílou. Díky hrnkové metodě máte buchtu hotovou skutečně během chvilky. Místo karobu můžete klidně použít kakao.

Potřebné suroviny na karobové těsto:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek celozrnné mouky (pšeničná nebo špaldová)
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vajíčka
  • 1 prášek do pečiva s vinným kamenem
  • 2 PL karobu
Suroviny na tvarohové těsto:
  • 2x250g tvarohu ve vaničce
  • 0,5 vanilkového lusku (nebo vanilkový cukr)
  • 1 vanilkový pudink (nevařit)
  • 3 PL javorového nebo agávového sirupu
  • 2 vajíčka
  • 0,5 hrnku mléka
Nejdříve si přichystejte karobové těsto. Vejce rozšlehejte s cukrem. Pak přisypte mouku s práškem do pečiva a karobem. Přidejte tekuté suroviny a vyšlehejte. Pak si připravte tvarohové těsto - vanilkový pudink (nevaříte, vsypete obsah sáčku) přisypejte k tvarohům, přidejte všechny ostatní suroviny a taktéž ušlehejte do hladka. Bude hodně řídké, ale díky pudinku a vajíčkům během pečení ztuhne.

Plech vyložte pečícím papírem a vylijte na něj 3/4 tmavého těsta. Na něj vylijte tvarohové těsto. Nevadí, že se vám obě těsta smíchají, vzniknou tak zajímavé obrazce. Navrch použijte zbytek karobového těsta, můžete vytvořit mřížky nebo cokoli jiného, na celou plochu už vám těsto nevystačí. Já na tenhle krok tentokrát zapomněla, takže buchta na obrázku je bez těchto zajímavých efektů. Na chuti jí to ale neubralo. :-)

Troubu rozehřejte a pečte při 165°C 45-60 minut. Kontrolujte vpichem špejle.


Žádné komentáře:

Okomentovat