čtvrtek 5. března 2015

Polévka z červené čočky

Příjemně kořeněná polévka, kterou si můžete zjemnit zakysanou nebo sójovou smetanou. Já vyzkoušela obojí a ta sójová se k ní hodí více.

Potřebné suroviny:
  • 1 menší cibule
  • 2 malé stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 2 brambory
  • 150g červené čočky
  • 4 růžičky brokolice
  • 1l vody
  • 1 PL zeleninového bujónu Wurzl
  • 2 ČL mletého římského kmínu
  • sušený koriandr (nemusí být)
  • 1PL řepkového oleje
  • zakysaná nebo sójová smetana
Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a osmahněte do zesklovatění na lžíci oleje. Pak přidejte prolisovaný česnek, římský kmín a nadrobno nakrájenou mrkev s brambory. Ještě krátce restujte a nakonec zalijte zeleninovým vývarem. Vařte asi 15 minut (aby byly brambory poloměkké). Přisypte čočku a na půl rozkrojené růžičky brokolice a vařte do změknutí čočky. Počítejte tak 10 minut.

Na závěr přimíchejte smetanu a nechte jen lehce provařit. Na talířku můžete dochutit špetkou sušeného koriandru.

Žádné komentáře:

Okomentovat