pondělí 10. listopadu 2014

Výborná kari omáčka s jablky

Vážení,

tak tohle je skutečně luxusní záležitost tentokrát uvařená od mojí drahé polovičky. Nebojte se nezvyklých kombinací, je to dokonalé! Jediné co bych tam já osobně nedala je tavený sýr, ale jednou za čas to člověka nezabije... :-) A jelikož je každé kari trochu jiné, píšu konkrétní směs, kterou jsme použili.

Potřebné suroviny na cca 5-6 porcí:
  • 750g kuřecích prsou
  • 1 větší zelené jablko
  • 3/4 hrnku mraženého hrášku
  • 3/4 hrnku mražené kukuřice
  • 2 větší stroužky česneku
  • 1PL rozinek
  • 1 smetana na vaření
  • 1 tavený sýr
  • směs koření v mlýnku Kari od Kotányi (obsahuje pískavice,kurkuma,hořčičné semínko, koriandr, paprika, římský kmín a pepř černý)
  • špetka chilli
  • řepkový olej, sůl
Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky a osmahněte na pánvi. Pak přidejte hrášek, kukuřici a prolisovaný česnek a pár minut restujte spolu. Přidejte na tenké kousky nakrájené neoloupané jablko a rozinky. Dále kari dle chuti (ale rozhodně s ním nešetřete) a trochu chilli. Za občasného míchání ještě chvíli restujte. Pak zalijte smetanou, rozmíchejte v ní tavený sýr a chvíli povařte. V případě potřeby dolijte vodu, pokud je omáčka příliš hustá. Dle chuti dosolte.

Podávejte s basmati rýží.

Přeji dobrou chuť a jestli to vyzkoušíte, určitě napište jak to chutnalo!

Zdeňka

Žádné komentáře:

Okomentovat