pátek 7. listopadu 2014

Sekaná s kapustou

Zbyla mi půlka kapusty, tak jsem ji smíchala s mletým masem a máme oběd minimálně na dva dny. :-)

Potřebné suroviny:
  • 500g mletého hovězího masa
  • 600g kapusty (1/2 hlávky)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 svazku petržele
  • 5ks sušených rajčat (nemusí být)
  • 2 ČL dijonské hořčice
  • 2 vajíčka
  • jemné celozrnné ovesné vločky (dle potřeby)
  • sůl, pepř
Kapustu nakrájejte na kousky a na pařáku poduste asi 5 minut. Cibuli nakrájete na drobné kostičky, česnek utřete. Všechny suroviny smíchejte, pořádně osolte a opepřete. V případě potřeby zahustěte jemnými ovesnými vločkami.

Můžete si odložit jeden nebo dva listy kapusty. Formu (např. na biskupský chlebíček) vytřete olejem a vyložte listy kapusty, nebo můžete i použít pečící papír.

Pečte v předem vyhřáté troubě na 180° 45 - 60 minut.

Podávejte třeba s polentou nebo bramborovou kaší.

2 komentáře:

  1. To vypada naprosto luxusne, diky za tip!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co. :-) Dejte pak vědět, jak chutnalo. Už se na ně zase chystám taky, než přestane být kapustová sezóna. :-)

      Vymazat