neděle 23. listopadu 2014

Celozrnný jablečný perník

Tenhle recept je z rodinného dědictví, jen jsem ho převedla do trochu zdravější podoby. Ubrala jsem cukru, původně tam je 200g cukru.. Takže opět, kdo rád sladší buchty, dejte si tam plnou dávku. :-)

 Potřebné suroviny:
  • 380g celozrnné pšeničné mouky
  • 350g strouhaných jablek
  • 130g třtinového cukru
  • 2dcl slunečnicového oleje
  • 3dcl mléka
  • 2 vajíčka
  • 1 prášek do perníku 
  • 2 PL rumu
  • 2 PL kakaa
Nejdříve ušlehejte vajíčka s cukrem. Pak přilijte olej, promíchejte a přidejte všechny ostatní suché suroviny a pořádně rozmíchejte. Zřeďte mlékem a až na úplný závěr přimíchejte jablka nastrouhaná nahrubo.

Vylijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte cca 30-40 minut na 180°. Kontrolujte vpichováním špejle.

Žádné komentáře:

Okomentovat