neděle 16. listopadu 2014

Pečená zelenina s bryndzou

Hezký večer,

tak tohle je naprosto jednoduchý recept, navíc velmi variabilní. Prostě použijte zeleninu co máte rádi, nebo co máte zrovna doma. Lehké a výborné jídlo vhodné jako večeře, nebo i oběd.


Potřebné suroviny pro 2 osoby:
  • 1/2 menší cukety
  • 1/2 menšího lilku
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 1/4 máslové dýně
  • 1/3 menšího celeru
  • 4 stroužky česneku
  • snítky čerstvého rozmarýnu
  • olivový olej
  • sůl, pepř čtyř barev
  • brambory
  • bryndza
Zeleninu očistěte, dýni oloupejte a zbavte semínek a vše nakrájejte na cca 1cm tlusté kousky.  Kromě česneku, ten nechte neoloupaný. Položte na plech vyložený pečícím papírem, osolte, opepřete a posypte čerstvým rozmarýnem. Postříkejte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na 200° do změknutí dýně, což zjistíte propíchnutím vidličkou (cca 40 - 50 minut).

Jako přílohu můžete podávat pečené brambory a celé to posypat bryndzou. Je to vynikající kombinace! Pro obměnu můžete použít jiný sýr co vám chutná, nebo nějaký dip (např. jogurt s česnekem). Fantazii se meze nekladou. :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat