a ještě masitý oběd s mojí oblíbenou zeleninou - řapíkatým celerem. :-) Kdo ho ještě nevyzkoušel a váhá, jděte do toho! Já se ho dlouhou dobu "bála", klasický celer moc nemusím, ale ten řapíkatý mě úplně nadchl! Pod maso je naprosto vynikající.
Potřebné suroviny na 3 porce:
- 600g vepřové pečeně bez kosti vcelku
- 2x větší mrkev
- 2x středně velká petržel
- 4 stonky řapíkatého celeru
- 1dcl červeného vína
- 3 stroužky česneku
- pár snítek čerstvého rozmarýnu
- sůl
- 1kg nových brambor
Nakrájenou zeleninu dejte do pekáčku, položte na ni osmahnuté maso a zalijte deckou kvalitního červeného vína. Pečte přikryté v rozehřáté troubě asi 60 minut. Průběžně maso polévejte, v případě potřeby dolijte pod maso vodu. Posledních 15 minut maso odklopte, aby získalo pěknou barvu.
Vhodnou přílohou jsou např. vařené brambory a okurkový salát.
Přeji dobrou chuť.
Zdeňka
Žádné komentáře:
Okomentovat