Těm co pohanku ještě nezkoušeli doporučuji začít právě s pohankou lámankou, která je chuťově i konzistenčně jemnější než pohanka celá. Navíc na kaši se hodí rozhodně víc. Pohanku se nedoporučuje vařit dlouho, jelikož se pak ničí cenný rutin, který mj. zvyšuje pružnost cév a snižuje cholesterol.
Potřebné suroviny na 2-3 porce:
- 200g pohanky lámanky
- 1 střední jablko
- 1 banán
- hrst rozinek
- mletá skořice
- mléko
- špetka soli
- pár mandlí
- slunečnicová semínka
Na talířku ozdobte banánem, semínky a na struhadle nastrouhanými mandlemi. Kdo rád sladší kaše, může přidat jakýkoli sirup (agávový, javorový aj.) nebo klidně i melasu. Případně přidat během vaření trochu třtinového cukru.
Zdeňka
Žádné komentáře:
Okomentovat