zrovna je čas, kdy se na trzích prodává mangold, takže se toho nebojte a vyzkoušejte ho. Chuťově bych ho přirovnala k čerstvému špenátu. Fotka se mi moc nepovedla, ale chuťově to vážně bylo moc dobré.
Potřebné suroviny na 4 porce:
- 500g krůtích prsou
- 5 středních rajčat
- 5 listů mangoldu
- 2 stroužky česneku
- 100g čerstvého sýru
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř
- slunečnicový olej
Mezitím nařízněte rajčata a ponořte je do vařící vody a nechte je tam chviličku. Pak horkou vodu slijte a zalijte je studenou vodou. Takhle se vám snadno podaří rajčata oloupat. Poté je nakrájejte na kostičky. Mangold nakrájejte na tenké proužky.
Rajčata poduste v zakryté pánvi 10 minut, pak přidejte mangold, jeden stroužek utřeného česneku a duste dalších 10 minut. Na úplný závěr přidejte druhý stroužek česneku, čerstvou bazalku a čerstvý sýr. Krátce povařte a poté rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem, smíchejte s masem a podávejte třeba s těstovinami.
Dobrou chuť!
Zdeňka
Žádné komentáře:
Okomentovat