tohle je odlehčená verze klasických karbanátků a navíc se pečou v troubě, takže žádné zbytečné smažení a obalování. A díky patizonu jsou krásně štavnaté. Bramborová kaše s mrkví je zase příjemným zpestřením.
Potřebné suroviny na 4 porce:
- 1x patizon
- 300g mletého vepřové masa (já si melu sama doma, jinak doporučuji spíš hovězí, kupované mleté vepřové je totiž zbytečně tučné)
- 1 vajíčko
- strouhanka
- 1x jarní cibulka
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka nať
- 2 lžičky dijonské horčice
- 1kg brambor
- 4x střední mrkev
- širší plátek másla
- sůl
Mezitím si oloupejte brambory, nakrájejte na kousky a dejte vařit do osolené vody s mrkví nakrájenou na kolečka. Po uvaření slijte vodu, přidejte plátek másla a ušlehejte v kaši.
Přeji dobrou chuť.
Zdeňka
Teda znie to super. Robim karbanatky na 300 sposobov, ale tento nepoznam. Urcite vyskusam. Dikes za tip Zdeni!
OdpovědětVymazatIvet
Ahoj Ivet, urcite je vyzkousej, jsou fakt dobre. Jen je chce radne ochutit, protoze ten patizon je sam o sobe bez chuti.
Vymazat