venku se konečně trochu ochladilo a tak jsem se vrhla na pečení. Recept mám z letáčku Alnatury. Opět jsem ho mírně upravila. Alnatura suroviny vyměnila za "normální", takže je cenově přijatelnější. ;-) A namísto fíků jsem použila datle.
Potřebné suroviny:
- 450g kyselejších jablek
- 50g třtinového cukru
- 1 PL skořice
- 2 PL kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 250g špaldové mouky (lze použít i pšeničnou)
- 50g sušených datlí
- 50g rozinek
- 50g mandlí
- 3 PL džusu (multivitamín, jablečný. ..)
Nejdříve oloupejte jablka a nakrájejte na malé kousky. Zasypte cukrem a nechte 12h odležet v zakryté nádobě. Jablka pustí šťávu a změknou. Vodu z jablek rozhodně neslévejte a hezky i s jablky zapracujte do těsta.
Smíchejte mouku se skořicí, kakaem a práškem do pečiva. Datle a mandle nasekejte na menší kousky a spolu s rozinkami přidejte k jablkům. Přisypte i mouku, přilijte džus a všechno dobře promíchejte.
Těsto vložte do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a pečte na 175st cca 60-70 minut.
Chlebíček je díky sušenému ovoci sladký tak akorát a díky jablkům hezky šťavnatý.
Snad vám bude taky chutnat.
Zdeňka
Žádné komentáře:
Okomentovat