Opět malá obměna ranní kaše, tentokrát jáhlová. Můžete uvařit buď z klasických jáhel, nebo jáhlových vloček. Výhoda vloček je, že jsou uvařené mnohem rychleji. Kupujeme je např. v Globusu, nebo Kauflandu za pár kaček.
Potřebné suroviny na 2 porce:
- 1 hrnek jáhlových vloček
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek vody
- slunečnicová a dýňová semínka
- pár oloupaných mandlí
- brusinky
- ovoce dle libosti (já použila broskve a banán)
- kardamom (nemusí být)
Jáhlové vločky vařte ve vodě smíchané s mlékem za stálého míchání cca 5 minut. Ještě během vaření přidejte do kaše semínka, brusinky a kardamom. V misce ozdobte ovocem, posypte nastrouhanými mandlemi a případně doslaďte.
Žádné komentáře:
Okomentovat